Hirdetés

Valaki egyetlen Commodore 64-es sprite-ba tuszkolta bele a Pongot



|

Egy youtuber érdekes körülmények között építette újra a klasszikus Pong játékot.

Hirdetés

Az elmúlt években szinte már külön műfaj lett az, hogy egyesek mindenféle olyan eszközön megpróbálták elindítani a Doomot, amelyet nyilvánvalóan nem videojátékok futtatására alkottak meg. Így látogatott el az id Software klasszikusa például a GoPro drónjának kontrollerére, vagy éppen krumplikkal meghajtott számológépre. Persze nemcsak a legendás lövöldével lehet ezt eljátszani, hanem akár egy jóval régebbi alkotással is.

A Josip Retro Bits nevezetű YouTube-csatorna igazi csemege lehet a retró gépek és klasszikus videjátékok rajongói számára. Josip például egyszer sikeresen újraalkotta a Pong című játékot a BASIC programozási nyelv segítségével, ami egy laikusnak valószínűleg nem túl izgalmas jelenség, de a helyzet az, hogy ez nem kis teljesítmény, mivel ez a nyelv elég korlátozott bizonyos szempontból.

Hirdetés

Időközben valaki feldobta egy még kisebb Pong ötletét, és Josip el is fogadta a kihívást. A BASIC-et C-re cserélve létrehozta a klasszikus videojáték miniatűr mását, aminek egyetlen Commodore 64-es sprite, vagyis mozgatható grafikus elem ad otthont. A fejlesztési folyamat leginkább azoknak lehet érdekes, akik jártasak a témában, viszont a végeredmény miatt még az egyszeri gamer számára is izgalmas lehet Josip friss videója.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.