Hirdetés

Valaki felélesztett egy soha meg nem jelent 3dfx videokártyát



|

Habár a rajongói alkotás nem pontosan ugyanolyan, mint az eredeti hardver, ez nem biztos, hogy negatívum.

Hirdetés

Jó néhány éve már leginkább csak az Nvidia, az Intel és az AMD verseng egymással a videokártya-piacon, ám az ezredforduló táján a 3dfx Interactive is komoly versenytársnak számított, sőt, az azóta megszűnt cég igazi úttörőnek tekinthető. A Voodoo széria videokártyái a mai napig ereklyének számítanak sok rajongó számára, ám volt egy olyan GPU, ami soha nem került forgalomba, de valakinek mégis sikerült többé-kevésbé újraélesztenie.

Hirdetés

A Mod Labs fórumán tevékenykedő Anthony úgy döntött, elkészíti a Voodoo 5 6000-es videokártyát, ami sok évvel ezelőtt egy kifejezetten ütős hardver lett volna, csak a 3dfx nem dobta piacra azt. Anthony a kifejezetten old-schoolnak számító, zöld nyomtatott áramkör helyett egy fekete variánst készített, amire négy VSA-100 chipet helyezett el, természetesen külön-külön hűtőrendszerrel ellátva őket.

Anthony kártyájára egy 4 pines Molex csatlakozó került, így a hardvert akár egy mai gépbe is bele lehet pakolni. A kisebb változtatásokat leszámítva ez a rajongói alkotás elméletileg pontosan ugyanúgy teljesít, mint az eredeti Voodoo 5 6000, mivel a BIOS, a driver, sőt még a bugok is egy az egyben le lettek másolva.

Nektek melyik volt a kedvenc Voodoo kártyátok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.