Hirdetés

Valaki mechanikus órát csinált egy Apple Watch-ból



|

Szuper ötlet, különösen, ha ezzel az elektronikai hulladék mennyiségét is csökkenteni lehet.

Hirdetés

Az Apple Watch okosóra rendkívül népszerű, sokan azonban a világ minden pénzéért sem mondanának le a kedvenc analóg vagy mechanikus óráikról. Számukra - ha egyébként szeretik az Apple termékeit - két út adódik, attól függően, hogy mennyire jó anyagi helyzetben vannak.

A spórolósabb megoldást a NanoRobotGeek nevű youtuber szállította nemrég, ő ugyanis fogott egy meghibásodott Apple Watch órát, kibelezte, majd addig ügyeskedett, amíg el nem tudta helyezni a belsejében egy Seiko NH38 analóg óra szerkezetét.

Hirdetés

Ezen kívül minden megmaradt az Apple órájából, a keret, a szíj és egyéb alkatrészek is. A végeredmény egy nem okos, de kétségtelenül látványos - és egyedi - karóra, amely valószínűleg jóval tovább fog működni, mint bármelyik jelenlegi Apple Watch, ráadásul a használata nem függ a cupertinói cég kénye-kedvétől sem.

Aki ennél luxibb megoldást szeretne, annak ott van a svájci Moser & Cie óramanufaktúra különlegessége, a 2021-ben piacra dobott Endeavour Perpetual Calendar, amely szintén az Apple Watch formavilágát idézi, sőt még a töltést jelző forgó animációt is megjelenítették a számlapján, persze mechanikusan.

Utóbbi nem DIY-alkotás, az ára is ennek megfelelő: körülbelül 30 ezer dollárt, azaz több mint tízmillió forintot kérnek azért a megfizethetetlen élményért, hogy az új autó árába kerülő óránkat innentől mindenki 2-300 ezer forintos kütyünek nézze.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.