Hirdetés

Valaki több mint 20 millió forintot fizetett ezért a bontatlan, első generációs iPhone-ért



|

Az Apple történelméhez kapcsolódó különleges tárgyak kerültek árverésre.

Hirdetés

Az Apple 2007 nyarán, több hónappal a januári bemutatót követően dobta piacra az iPhone első generációját, amelyet csak azok vásárolhattak meg, akik a 499/599 dolláros ár (4 és 8 GB-os tárhellyel) mellé egy 2 éves szerződést is aláírtak az AT&T szolgáltatónál.

A mobilt övező felhajtás fényében nem sokan lehettek, akik bontatlan állapotban hagyták az új terméket, de végül nekik lett igazuk, az almás telefon ugyanis történelmet írt, ma pedig már jelentős összegekért cserélnek gazdát a fóliás példányok.

Hirdetés

Egy ilyen is felbukkant az RR Auctions nemrég meghirdetett árverésén, amely az Apple-höz fűződő különleges tárgyakat bocsátott áruba. A "Steve Jobs and the Apple Computer Revolution" címen futó aukció nemrég zárult le, a szervező weboldala szerint pedig valaki 54 904 dollárért, vagyis 20,4 millió forintért vitte haza az alábbi, érintetlen iPhone-t.

Ahogy az a képeken látható, a készülék rajtja óta eltelt 16 év szinte alig nyomott hagyott a fólián. A leírás alapján a telefon eladója egy egykori Apple-alkalmazott, aki a munkáján keresztül jutott hozzá ehhez a példányhoz, ám addigra már vásárolt egy saját iPhone-t, így  a céges ajándék bontatlanul maradhatott meg az utókornak.  

Az aukció keretében további érdekességek is gazdát cseréltek: az első Macintosh egy kissé viharvert prototípusa 16 500 dollárért talált vevőt,  Steve Jobs 1983-ból származó névjegykártyájáért 6188 dollárt fizettek, de még egy kifejezetten frissnek mondható iPhone 11 is szerepelt a felhozatalban, ami a jelenlegi vezérigazgató, Tim Cook aláírása miatt most közel 4000 dollárt ért.

Az árverés teljes kollekciója ide kattintva böngészhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.