Hirdetés

Valakinél szó szerint fejfájást okozott a Twitter megújult dizájnja



|

Így hát a közösségi oldal üzemeltetői további változtatásokat terveznek.

Hirdetés

Gyakori, hogy különböző okok miatt kisebb-nagyobb mértékben megváltozik egy kedvelt weboldal dizájnja, így a felhasználóknak a jól megszokott kezelőfelület helyett egy teljesen új kinézetet kell megszokniuk.

Ilyenkor nem ritka, hogy sokan nagyon ellenzik a változtatásokat, és amíg néhány internetező eltérő ízlése miatt nem biztos, hogy visszakoznak a fejlesztők, azért az már egészen más helyzet, ha a megújult dizájn egészségügyi problémákat okozhat.

Hirdetés

Nem olyan régen némi átalakításon ment keresztül a Twitter oldala, amelyet webböngészőben és mobilon is érzékelhettünk. Többek között új betűtípus került be, kevesebb lett a választóvonal, és magasabb kontrasztú színek jelentek meg a közösségi oldalon, de úgy tűnik, hogy ezeknek az újdonságok nem minden felhasználó örül egyaránt.

Például egy autista felhasználó szerint szörnyen kényelmetlen az oldal használata a vonalak eltűnése és a magasabb kontraszt miatt, egy másik twitteres pedig saját elmondása szerint egyszerűen nem tudja elolvasni az új betűtípust. Sőt, akadt olyan felhasználó, aki fejfájás nélkül már nem is tud olvasgatni a közösségi oldalon.

Szerencsére a Twitter nem is hagyta figyelmen kívül a panaszokat, és korábban arra kérte az embereket, hogy jelezzék, ha az új betűtípus megerőlteti a szemüket, vagy esetleg fejfájást, migrént tapasztalnak miatt. Időközben pedig a visszajelzések alapján változásokat ígértek az üzemeltetők, és elvileg a jövőben állítanak is majd a gombok kontrasztján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.