Hirdetés

Választania kellett az Apple-nek, ezért kapnak 5G-t az iPhone 12 mobilok 120 Hz-es kijelző helyett



|

A fogyasztási problémák miatt állítólag kénytelen volt dönteni az Apple, hogy 5G-re vagy 120 Hz-es kijelzőkre vált: végül az előbbit választotta.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk a szivárgásokból, hogy egyik iPhone 12 mobilban sem lesz 120 Hz-es kijelző. Most két forrás is kiderítette, hogy miért. A valóság az, hogy nem alkatrészhiány miatt döntött a nagyobb képfrissítés elhagyása mellett az Apple, hanem azért, mert a technológia növeli a fogyasztást.

Jon Prosser szerint az Apple-nek muszáj volt választania, ugyanis az 5G is többet fogyaszt a 4G-nél, és a 120 Hz-es kijelzők is a 60 Hz-es paneleknél. Ha mindkettővel újítottak volna, akkor az üzemidő túl rövid lenne. 

Hirdetés

Az Apple állítólag az 5G-t választotta végül, mert azt könnyebb eladni, több vásárlót tudnak majd vele elcsábítani a gyorsabb mobilinternet ígéretével. Állítólag úgy gondolják a cupertinói cégnél, hogy a 120 Hz-es képfrissítést nehezebb eladni. 

Persze az 5G-s modemek folyamatosan fejlődnek, ahogy a kijelzők is, ezzel párhuzamosan pedig csökken az alkatrészek fogyasztása. Így könnyen lehet, hogy a 2021-es iPhone-okba már 5G és 120 Hz-es panel is kerül. A ma este 19 órakor debütáló iPhone 12 mobilokban viszont azt mondják, hogy nem lesz 120 Hz-es képernyő. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.