Hirdetés

Valódi mentális betegséggé nyilvánították a túlzott szelfizést



|

A szelfitisz létező probléma, és sokan vannak, akik napi több mint 3 szelfit osztanak meg a neten.

Hirdetés

Az International Journal of Mental Health and Addiction immáron hivatalosan is valódi mentális betegséggé nyilvánította a túlzott mértékű szelfizést. Ennek a neve a szelfitisz. 

Hirdetés

Érdekesség, hogy 2014-ben sok helyen állították azt, hogy az Amerikai Pszichiátriai Társaság új mentális betegségként rögzítette a szelfitiszt. Akkor ez hoax volt, mostanra azonban valósággá vált

A betegséget kutató átfogó tanulmányt brit és indiai szakemberek készítették, és még külön viselkedési skálát is alkottak több kategóriában, attól függően, hogy mennyire komoly az állapot. 

A vizsgálatokban első körben 225 indiai tanuló vett részt. Őket borderline, akut és krónikus szelfitiszes csoportokba osztották. Az eredmények alapján az emberek 9 százaléka több mint 8 szelfit készít magáról naponta. 25 százalék naponta legalább 3 szelfit oszt meg magáról a közösségi oldalakon. 

A szakemberek szerint az ilyen betegségben szenvedők általában önbizalomhiánytól szenvednek, ezt igyekeznek kompenzálni, és beilleszkedni az őket körülvevő emberek közé. Olyan tüneteket is produkálhatnak ezzel egyszerre, ami más függőségre utaló magatartási formákban mutatkozik. További kutatásokat is szorgalmaznak annak érdekében, hogy fény derüljön rá: az emberek miért és miként sajátítják el ezt a mániákus viselkedést, illetve hogyan lehet segíteni azokon, akiket ez a legjobban érint. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.