Hirdetés

Valósággá vált az űrturizmus, a Virgin Galactic megkapta az engedélyt



|

A Virgin Galactic eddig még csak tesztrepüléseket végezhetett, most viszont megadták az engedélyt az utasok űrbe repítésére is.

Hirdetés

Még tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy elindulhatott a Virgin Galactic űrrepüléseinek tesztidőszaka, a társaság gépei Új-Mexikóból immár személyzettel szálnak fel. Most eljutottunk odáig, hogy még pár teszt után végre élesben is elkezdődhet a repülés, jönnek az első utasokat is szállító járatok. 

A Szövetségi Repülésügyi Hatóság (FAA) kiadta a szükséges engedélyeket, a Virgin Galactic immár utasokat is elvihet egy-egy űrkirándulásra. Hatalmas ugrás ez Richard Branson cégének.

Hirdetés

Még összesen három tesztrepülésen kell túllenni, és utána startolhatnak is az éles járatok, immár utasokkal, avagy űrturistákkal a fedélzeten. A Virgin Galactic űrhajói egyébként eléggé formabontó módon indulnak: egy repülőgép belsejéből történik a start.

Idén nyáron jön tehát még pár teszt (közöttük olyan is, melyen már nem csak három tagot számláló, hanem teljes legénységgel indul a Virgin Galactic űrhajója, aztán szépen sorban jöhetnek a bátor jelentkezők. Cseppet sincs belőlük kevés, immár több mint 600-an lekötöttek egy-egy helyet. 

Ez persze cseppet sem olcsó mulatság, az első jegyekért 250 ezer dollárt, azaz 73,5 millió forintot kellett fizetni, az ár pedig biztosan nem áll meg itt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.