Hirdetés

Változatlan dizájnnal, de 5G-vel érkezhet a következő iPhone SE



|

Egy új jelentés szerint az Apple jövőre ismét elsütheti az iPhone 6 hét éve debütált formáját.

Hirdetés

A 2014-es iPhone 6 ugyan már régi emlék, de a formája még mindig kísért, hiszen kisebb-nagyobb változtatásokkal ezt hasznosította újra a 6S, a 7, a 8 és még a 2020-as SE is. Egy friss szivárogtatás pedig arra utal, hogy még 2022-ben is kapunk egy olyan modellt, ami a lekerekített, Home-gombos, széles kávákkal bíró tokozásban érkezik.

Az értesülés a régi motoros Ming-Chi Kuo elemzőtől származik, aki legutóbbi, befektetőknek szóló jelentésében arról ír, hogy 2022-ben jön az új iPhone SE-t, ami külsőre "nagyjából ugyanolyan" lesz, mint a mostani változat.

Hirdetés

Kuo azonban jó hírekkel is szolgált: a készülék szerinte 5G chippel érkezik, az Apple pedig "az eddigi legolcsóbb 5G-s iPhone"-ként fogja reklámozni.

Ezt a titulust jelenleg az állítólag kivezetés előtt álló 699,99 dolláros iPhone 12 mini viseli, az SE 2022-t tehát valahova ez alá lőhetik be, ha igaz a pletyka. A kérdés már csak az, hogy mennyivel, hiszen az aktuális SE 399,999 dollárba kerül, ami viszont nagy különbség a 12 minihez képest, így a drágulás sem kizárt a széria következő generációjánál.

A hír kapcsán az üzemidő is aggasztó kérdésként említhető. A tesztek visszatérő megállapítása, hogy már a jelenlegi SE sem túl izmos ezen a téren, hiszen az apró házba csak egy 1821 mAh-s telepet sikerült begyömöszölni, melyet egy kifejezetten izmos chip, az A13 Bionic kínoz.

Az SE 2022-ben ehhez jönne még egy újabb energiaigényes funkció az 5G-vel, ami nem kecsegtet fényes kilátásokkal az üzemidőre nézve, már ha tényleg marad a jelenlegi tokozás.

Elképzelhető viszont, hogy a jövőben nem ez lesz az egyetlen olcsóbb iPhone, Kuo ugyanis korábban arról írt, hogy tudomása szerint készülőben van egy új, 6 hüvelykes változat az iPhone 11-ből Face ID-vel és 5G támogatással,  2023-ra várt bemutatóval.

Legyenek persze bármilyen jó beszállítói kapcsolatai, még a tajvani elemző is gyakran téved, így az ő értesüléseit is érdemes fenntartásokkal kezelni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.