Hirdetés

Változott az AMD piaci részesedése az Intelhez képest



|

Több százalékot is vesztett az Intel, amit az AMD lelkesen felcsipegetett.

Hirdetés

Szinte már alig emlékszünk az AMD Bulldozer architektúrára, ami annak idején majdnem csődbe vitte a vállalatot, hiszen a Ryzen hatalmas siker, és már a sokadig generáció bizonyítja, hogy újra méltó versenytársai az Intel CPU-knak, sőt.

Ugyan a piaci részesedést vizsgálva még mindig tetemes az Intel előnye, érezhető tempóban olvad a különbség.

Hirdetés

A Mercury Research adatai szerint az AMD komoly erősödést mutatott az Intellel szemben a tavalyi évben. 2022 első negyedévében a pirosak 27,7%-os részesedéssel rendelkeztek, amit 2023 Q1-re egészen 34,6%-ig tudtak feltornázni, ez egy 6,9%-os növekedés. Eközben az Intel 72,3%-ról 65,4%-ra esett vissza. Ezek a számok minden x86-os processzort érintenek, azonban nem tisztázott, hogy az AMD részéről bele van-e kalkulálva az a mennyiség, amit a Microsoftnak és a Sonynak adnak el a konzoljaikba.

A szerver processzorok piacán sokkal nagyobb a különbség, és ugyan az AMD itt is növekedni tudott 6,3%-ot, ez még mindig csak 18% az Intel 82%-os piaci részesedésével szemben. Izgalmas látni, hogy egyre több vállalat vált AMD hardverre, akik több magot tudnak kínálni, órajelben azonban még mindig elmaradnak az Intel megoldásaitól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.