Hirdetés

A SteamVR nem támogatja többé a macOS-t



|

A Valve ezentúl inkább a többi platformra, a Windowsra és a Linuxra szeretne koncentrálni.

Hirdetés

A Valve Corporation nemrég jelentette be, hogy a virtuális valóságra építő játékplatformja, a SteamVR többé nem támogatja az Apple macOS operációs rendszerét. A Valve szerint erre a lépésre azért van szükség, hogy a jövőben jobban koncentrálhassanak a többi olyan platformra, amelyeken a VR-rendszerük elérhető: vagyis a Windows és a Linux operációs rendszerekre. 

Hirdetés

A Steamen tett bejelentés egyébként elég rövid és tömör volt, ezen kívül gyakorlatilag semmi más nem derült ki belőle. 

Maga a SteamVR még Linuxon debütált, az Apple macOS rendszerére először még 3 éve jutott el. Miután a Microsoft megoldásaival is kompatibilis lett, végül rengeteg headset támogatása oldódott meg. Most, hogy a macOS-támogatás megszűnt, a VR-szoftver továbbra is elérhető marad Windowson és Linuxon. Itt pedig megtekinthető a SteamVR-kompatibilis headsetek listája. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.