Hirdetés

Van, ahol a járvány után már újra dübörög a mobilpiac



|

Áprilisban tavalyhoz képest is 14,2 százalékkal nőttek az okostelefon-eladások Kínában, és népszerűek az 5G-s modellek is.

Hirdetés

Az állami háttérrel működő China Academy of Information and Communications Technology legutóbbi jelentése szerint Kínában áprilisban már jelentősen fellendült a mobilpiac, ugyanis a kínai okostelefon-eladások a múlt hónapban éves szinten 14,2 százalékkal emelkedtek, 41,7 milliós darabszámra. Állítólag a lenyűgöző eredmények hátterében az 5G-s mobilok álltak, ezekből 16,4 millió fogyott, a hónapban eladott készülékek 39,3 százaléka volt tehát 5G-s. 

Hirdetés

Áprilisban Kínába 32 új okostelefon érkezett, ami 5,9 százalékkal kevesebb, mint egy éve, de ezekből 22 volt már 5G-s, ami nagy előrelépés. Az elmúlt hónapokhoz képest mindez hatalmas fejlődés a kínai piac számára. 

Az elemzők korábban arra figyelmeztettek, hogy a szektor csak 2021-ben találhat magára, illetve, hogy csak februárban 38 százalékos zuhanást regisztráltak. Most pedig arról beszélnek a szakértők, hogy Kína mostani sikereit nem tudják majd más régiók lemásolni, ugyanis nem mostanában lazulnak a kijárási korlátozások és a közösségi távolságtartás. A februári és márciusi állapotokhoz képest azonban előrelépés várható. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.