Hirdetés

Van, ahol már 1 másodperc alatt le tudnak tölteni 5000 GB filmet



|

44,2 Tbps-os átviteli értékkel internetes sebességrekordot döntöttek ausztrál kutatók.

Hirdetés

Az ausztrál Monash, Swinburne és RMIT egyetemek kutatói azt állítják, hogy új internetes sebességrekordot értek el, 44,2 Tbps-os átviteli érték mellett, erről pedig a Nature Communicationsben is beszámoltak. Ez a sebesség elég ahhoz, hogy 50 darab 100 GB-os Blu-ray-lemezen lévő 4K-s filmet egyetlen másodpercnél is rövidebb idő alatt letöltsenek. A rekordban az is érdekes, hogy egy 75 kilométer hosszú, normál optikai üvegszálas kábellel, egyetlen integrált chippel érték el, vagyis a meglévő infrastruktúrában is hasznosíthatóak lesznek majd a fejlesztések. 

Hirdetés

A tesztkapcsolatot Melbourne és Clayton között létesítették, és a sávszélesség világrekordot jelentett David Moss professzor szerint. A rekordsebességben egy olyan micro-comb technológia segített, ami hatékonyabb és kompaktabb adatküldést tesz lehetővé - ezt most először vetették be. 

A kutatók szerint a nagy kihívás most az, hogy az elért eredményeket és technológiát a mindennapi infrastruktúrában is hasznosítsák, alacsony költségek mellett ilyen sebességeket lehetővé téve. Először persze adatközpontoknál használnák, nem otthoni előfizetőknél. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.