Hirdetés

Van, ahol már a légszennyezettséget is mutatja a Google Maps



|

Az iOS-es és az androidos felhasználók is élvezhetik a Google térképének újdonságát.

Hirdetés

A Google az idén nagyon odateszi magát a Google Maps felturbózásával, hiszen csak néhány hónapja számoltunk be a hivatalos adatokból dolgozó útdíj kalkuláció rajtjáról, most pedig egy újabb hasznos funkcióval bővült a 17 éve fejlesztgetett platform repertoárja.

A térkép mostantól képes tájékoztatni az egyes környékek légszennyezettségéről, melynek meghatározásához az ún. levegőminőségi index értékeit (Air Quality Index, AQI) használja a platform. A funkció az androidos és az iOS-es alkalmazásban is működik, ám jelenleg sajnos csak az Egyesült Államokban üzemel.

Hirdetés

Az amerikai felhasználók a térképek típusait tartalmazó menüben aktiválhatják a légszennyezettségi adatokat felfedő réteget, amely zöld gombostűkkel jelzi a helyi érzékelők által regisztrált levegőminőséget. Az ehhez szükséges információkat részben kormányzati, részben pedig civil mérőállomásokról szerzi be a Google. Az utóbbiak értékeit a NowCast algoritmussal számítják ki, az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségének korrekciós tényezőjével pontosítva.

A légszennyezettségi érték 0 és 400 között mozoghat, értelemszerűen minél magasabb a szám, annál nagyobb egészségügyi kockázatot jelent a környéken való tartózkodás. Azt sajnos nem árulta el a Google, hogy tervezik-e az eredetileg tavaly bejelentett szolgáltatás globális kiterjesztését, az Egyesült Államokban viszont később a levegőben szálló füsttel kapcsolatos információk is bekerülnek a Mapsbe.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.