Hirdetés

Van az a pénz, amiért már hőlégballonnal is felmehetsz az űrbe



|

Ha a Városligetben található hőlégballon nem elég extravagáns.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban több alkalommal is feszegették a civil űrutazás határait nagyon gazdag emberek, hogy megmutassák a világnak, bármit megtehetnek a végtelen pénzükkel. A verseny győztese végül nem a sokáig pole pozícióban lévő Jeff Bezos lett, hanem az a Richard Branson, aki a Virgin csoporttal vált dúsgazdaggá, ő ért fel először az űr határáig, a milliárdosok fényűző megmérettetésében.

Amíg a fentebb említett esetekben elsősorban az volt a fontos, hogy minél előbb legyen sikeres a küldetés, a floridai központú Space Perspective azt tűzte ki elsőszámú céljaként, hogy karbonsemlegesen tudjanak civileket felvinni az űrbe.

Hirdetés

Ehhez elkészítették a Spaceship Neptune nevű hatalmas űrhajót, ami tulajdonképpen egy hőlégballon, csak épp telepakolták a legmodernebb technológiákkal. A megoldás akár 31 kilométer magasba is felviheti az utasait, a ballon rész pedig akár akkorára is kitágulhat, hogy egy komplett labdarúgóstadion elférjen benne.

A gömb alakú utastérben maximum nyolc vendég foglalhat helyet, nekik azonban hatalmas kényelemben lesz részünk. A kapszula hasonló anyaggal van bevonva, mint amit az űrhajósok ruhájánál is alkalmaznak, amit egy szabadalomra váró hőszabályozó rendszerrel egészítenek ki, így ideális lesz a hőmérséklet mindenki számára.

A léggömb ékköve a Space Lounge, ahol, miután kiszolgálták őket a bárpultból, visszaülhetnek a kényelmes foteljeikbe, ahonnan nem mellesleg lélegzetelállító lesz a kilátás. A jegyek persze nem lesznek olcsóak, egy utazás 125 ezer dollárba, azaz nagyjából 50 millió forintba kerül majd. Még szerencse, hogy a hírek szerint már most közel 900 jegy elkelt.

Az első utazást valamikor 2024 végére tervezik, új foglalást azonban már most is csak 2025-re lehet leadni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.