Hirdetés

Van egy remek hírünk, ha iPhone mellett Windows-os gépet használsz



|

Az Apple végre a Microsoft operációs rendszerére és böngészőjére is elérhetővé tette az egyik fontos biztonsági szolgáltatását.

Hirdetés

Manapság, mikor hetente hallunk nagyobbnál nagyobb adatlopásokról, luxusnak tűnik, ha valaki nem használ valamilyen jelszókezelő programot. Persze vannak alkalmak, mint például most a T-Mobile-incidens, mikor a felhasználó semmit nem tehet, de legalább azokat a kellemetlenségeket jó elkerülni, amiket megelőzhetünk, ha eleget teszünk.

Az elmúlt időszakban egyre több jelszókezelő szoftver tűnt fel, amik nem csak tárolják a különböző belépéshez szükséges adatainkat, némelyik még figyeli is a kiszivárgott információkat és képes értesítést küldeni, ha a mi adataink is napvilágot láttak valamilyen illegálisan elérhető adatbázisban.

Hirdetés

Ilyen például az iCloud Keychain, azaz a iCloud kulcskarika is, ami az Apple házi megoldása és mélyen integrálva van a cég minden eszközébe. A cupertinóiakra jellemző egyszerűség miatt a legtöbb, csak almás termékekkel élő felhasználó természetesen ezt a megoldást választotta, de mi van azzal a széles körrel, akik iPhone-t vettek, de Windowst is használnak?

Ők eddig bele voltak kényszerítve, hogy két különböző programot használjanak, vagy a telefonjukra is telepítsék azt, ami a Windows-os böngészőjükbe telepítve van, ezzel az iCloud megoldását hátrahagyva. Ezen azonban most változtatott az Apple.

Ugyan a Windows-ra érkezett iCloud Passwords Manager jóval egyszerűbb, mint az Apple-ös eszközökön megtalálható nagytestvér, arra tökéletesen alkalmas, hogy mostantól senki ne legyen belekényszerítve két különböző program szinkronban tartásába.

A jelszókezelő már elérhető az iCloud v12.5-ös frissítésével, amit innen tudtok letölteni. Nektek melyik erre a feladatra specializálódott szoftver a befutó?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.