Hirdetés

Van olyan ország, ahol le fogják leplezni az internetes trollokat



|

Az új ausztrál törvény hatályba lépését követően már nem sokáig maradhatnak névtelenek.

Hirdetés

Tény, hogy sajnos rengeteg olyan felhasználóval találkozni az online fórumokon és közösségi oldalakon, akik leginkább csak azért vannak jelen, hogy vitát gerjesszenek, esetleg másokat lejárassanak.

A valódi trollokon felül a mindenféle értelmetlen szöveget, propagandát, vagy éppen kétes linkeket okádó botok is problémát jelentenek, és úgy tűnik, van egy ország, amelynek vezetése megelégelte ezt.

Hirdetés

Ausztrália miniszterelnöke, Scott Morrison bejelentette, hogy országa egy olyan új törvényt tervez bevezetni, amely kötelezheti a közösségimédia-platformokat üzemeltető vállalatokat, hogy adatokat szolgáltassanak ki a trollkodó kommentelőkről. Morrison szerint az online világnak nem kéne olyannak lennie, mint a vadnyugat, ahol a botok, bigott felhasználók és trollok bánthatnak másokat, mivel ilyen a való világban sem történik.

Az új törvény értelmében a célba vett felhasználó kérheti a problémás tartalom eltüntetését, ha úgy érzi, hogy lejáratják vagy támadják. Ha ennek nem tesz eleget a platform fenntartója, akkor pedig jogi úton arra kötelezhetik, hogy információkat adjon ki a trollkodóról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.