Hirdetés

Van rá esély, hogy a Samsung Galaxy S21 mobilok dobozában sem lesz töltő



|

Az Apple húzása után állítólag a Samsung is fontolgatja, hogy a Galaxy S21 széria készülékei ugyancsak töltőfej nélkül kerüljenek forgalomba.

Hirdetés

A jelenlegi várakozások szerint már 2021. januárjában bemutatkoznak a Samsung Galaxy S21 okostelefonok, dél-koreai források szerint azonban a Samsung jelenleg is azt fontolgatja, hogy az Apple mintájára ezen mobilok mellé sem csomagol töltőt és fülhallgatót a dobozba. A szakértők hetek óta arra figyelmeztetnek, hogy hiába kritizálja az Apple-t a Xiaomi, a Samsung és sok más gyártó, van rá esély, hogy végül sorban követik majd a riválist. 

Hirdetés

Az Apple környezetvédelmi okokra hivatkozva hagyta ki a töltőt és a fülhallgatót a dobozokból (már visszamenőleg az előző iPhone-oknál is), azonban továbbra is rengeteg kritika éri emiatt. Ugyanis csak egy USB-C - Lightning kábelt mellékelt, ami a régi iPhone-töltőkhöz (kivéve iPhone 11 Pro és Pro Max) nem jó, az USB-C-s adaptereket nem támogatja a Lightning miatt, így végül a felhasználók többsége külön töltő vásárlására kényszerül, ami külön csomagolást, külön kiszállítást és persze extra árbevételt jelent, így a környezetvédelem kérdése eléggé háttérbe szorult. 

Mivel az androidos gyártók többsége az Apple sokat kritizált húzásait is követte a múltban (lásd a jackcsatlakozó elhagyását), ezért sokan attól félnek, a töltő elhagyásából is trend lesz. Ez persze az androidos mezőnyben még nagyobb gond a sok különféle technológia és adapter miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.