Hirdetés

Váratlan fejlemény következett be a Google és a Disney szakítása ügyében



|

A Disney-csatornák YouTube TV-ről való eltávolítása után hamar megegyeztek a felek a folytatásról.

Hirdetés

Tegnap adtuk hírül, hogy a Google-nek és a Disney-nek nem sikerült megegyeznie az utóbbi szárnyai alá tartozó TV-csatornák licenceléséről, ezért csaknem húsz adó vált elérhetetlenné a YouTube videómegosztó online szolgáltatásán, a YouTube TV-n.

A pórul járt előfizetőknek 15 dolláros tarifacsökkentést ajánlottak, mivel a távozók sorába olyan népszerű csatornák voltak, mint az ESPN sportadók és az FX, s ezzel a Disney távozása alaposan megtépázta a YouTube TV vonzerejét. A jelek szerint azonban nem tartott sokáig az "örihari", a Mickey egeres portfólió ugyanis máris visszatért a platformra.

Hirdetés

Ezt maga a YouTube TV jelentette be a Twitteren. Az alábbi posztok azt írják, hogy máris helyreállítják a hozzáférést sokak kedvelt csatornáihoz. Ezzel persze az új előfizetőknek szóló ár is visszaáll a megszokott 65 dolláros összegre, az érintett felhasználók viszont kapnak egy 1 hónapra szóló kedvezményes kupont, vagyis csak 50 dollárt kell fizetniük az aktuális időszakra. Minden jó, ha a vége jó, de azért bölcsebb lenne, ha két ekkora vállalat felesleges balhék nélkül is le tudna tárgyalni egy ilyen kaliberű üzletet.

A YouTubeTV történetében azonban nem ez az első hasonló csetepaté, korábban ugyanis az NBCUniversal mögött álló Comcast is majdnem faképnél hagyta a platformot, ráadásul pont az NFL-szezon kezdetén, ám végül egy ideiglenes szerződéshosszabbítással sikerült biztosítani, hogy az előfizetők hozzáférhessenek a beígért tartalmakhoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.