Hirdetés

Váratlan fordulat a San Franciscó-i rendőrség gyilkos robotjai ügyében



|

Komoly tiltakozást váltott ki az egyenruhások nemrég nyilvánosságra hozott terve.

Hirdetés

A múlt hónapban mi is beszámoltunk róla, hogy a San Franciscó-i rendőrség az emberi élet kioltására alkalmas robotok bevetésének engedélyezését kérvényezte a városvezetésnél, az előzetes elbíráláson pedig gond nélkül átcsúszott a javaslat.

A "gyilkos robotokról" ugyan sokaknak a Terminátor című film ugrott be, a tervezet azonban a rendőrség meglévő eszközeinek ilyen célú alkalmazására vonatkozott, ami a gyakorlatban többnyire tűzszerészeti robotok robbanótöltetekkel való felszerelését jelentette volna. A közvélemény azonban nem akarta megvárni, hogy tovább eszkalálódjon a dolog, és széles körű tiltakozás kezdődött a városban.

Hirdetés

Az Ars Technica beszámolója alapján összesen 44 közösségi csoport fogott össze, akik a "San Francisco Killer Robot Local Coalition" név alatt nyílt levélben utasították el a gyilkos robotok ötletét, december ötödikén pedig egy 100 fős csoport is tüntetett a városháza előtt. A megmozdulásról fényképek is készültek, a résztvevők által feltartott molinón a "Mind láttuk a filmet, nem kellenek gyilkos robotok" felirat olvasható.

A civileknek engedve a városvezetés visszatáncolt, és a felügyelőbizottsági szavazáson már nem kapott támogatást a rendőrség előterjesztése. Ez azonban nem jelenti, hogy véget ért volna a történet, az alsóbb szintű bizottság ugyanis továbbra is tárgyalni fog a javaslatról, így módosított formában később ismét szavazásra bocsáthatják.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.