Hirdetés

Váratlan helyzet állt elő: a Sony keresztülhúzta az Apple számításait a Vison Pro headset ügyében



|

A japán gyártó keresztbefeküdt az Apple terveinek.

Hirdetés

Múlt héten az egész világ várta lélegzetvisszafojtva az Apple Vision Pro bemutatását, amelynek aztán a szédítő árcéduláját látva a szívükhöz - na meg a Photoshopjukhoz - kaptak az internetezők.

A méregdrága eszközzel egyébként nem mindenki volt maradéktalanul elégedett, Mark Zuckerberg, a virtuális valóságban és kiterjesztett valóságban egyaránt érdekelt Meta első embere például megnyugodott, amikor látta, hogy szeirnte az Apple készüléke semmi olyan extrát nem villantott meg, ami miatt aggódnia kellene.

Hirdetés

Ettől függetlenül borítékolhatjuk, hogy az Apple Vision Pro óriási siker lesz, az Apple ugyanis úgy tervez, hogy már az első évben csaknem százezer darabot adnak majd el belőle. Ez az első év egyébként 2024 lesz, Tim Cook ugyanis nemrég lehűtötte azok kedélyeit, akik már az idei karácsonyfa alá várták volna a speckó hardvert.

Az említett mennyiség kitermelése viszont akadályokba ütközhet: az Apple ugyanis nemrég a Sony segítségét kérte, hogy gyártsanak többet a Vision Pro kisméretű képernyőiből, amelyek a felhasználó szeme előtt segítenek megalkotni a képet a virtuális vagy a valódi világról, esetleg a kettő keveredéséről. A Sony viszont röviden és tömören közölte, hogy nem hajlandóak erre.

Bár egyelőre ezt az információt fenntartásokkal érdemes kezelni, az biztos, hogy a Sony-nak megvana  képessége, hogy körülbelül 900 000 darabot legyártson az úgynevezett OLEDos (OLED On Silicon) kijelzőkből, azonban a mostani értesülések szerint a japán gyártó negyedévente legfeljebb 1-200 000 közti darabszámot tud garantálni az Apple számára.

Jelenleg kizárólag a Sony képes előállítani a Vision Pro-hoz szükséges kisméretű képernyőket, így kérdéses, hogy a cikk elején említett 2024-es szállítások már a jövő év elején megkezdődhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.