Hirdetés

Váratlanul felrobbant a SpaceX rakétája



|

A történtek várhatóan befolyással lesznek Starship következő útjára.

Hirdetés

Hatalmas robbanás rázta meg a SpaceX létesítményét a texasi Boca Chicában, amikor a tesztelés során felrobbant a vállalat Heavy Booster rakétája. Az említett hordozórakéta segítségével állt volna Föld körüli pályára még ebben a hónapban a Starship űrhajó.

A helyi idő szerint 5 óra 20 perckor bekövetkezett detonáció következtében a terv alighanem füstbe ment. Ugyan a SpaceX mérnökei még nem mérték fel teljesen károkat, de az több mint valószínű, hogy a Starship útját el kell majd halasztani.

Hirdetés

A Heavy Booster rakéta felrobbanása következtében jelentős tűz is keletkezett, de arról a SpaceX egyelőre nem nyilatkozott, hogy mi okozhatta a problémát.

A történtekre természetesen a cég vezetője, Elon Musk is reagált Twitteren, de szűkszavúan csak annyit jegyzett meg, hogy nem túl jó a helyzet, és a csapat jelenleg méri fel a károkat.

A SpaceX biztonsági okokból lezárta a létesítményt , Musk egy később bejegyzése alapján holnap már több információval szolgálhatnak a detonáció okairól és következményeiről. A Super Heavy Booster 7 június óta volt az állomáson, júliusban már a Starship Föld körüli repüléséhez használták volna.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.