Hirdetés

Varázslatos lett a Xiaomi Harry Potter-mobilja



|

Aranyvérűek, sárvérűek és muglik kezében is jól mutat a J. K. Rowling varázsvilága által inspirált Redmi Note 12 Turbo.

Hirdetés

Még tavaly októberben mutatkozott be a Xiaomi Redmi Note 12 szériája, amelynek tagjai hagyományosan a belépő- és középkategória határain innen mozognak, a prémium szegmenst meghagyják más, nagyobb halaknak. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy legyintéssel el lehetne intézni a készülékcsaládot, amely új taggal bővült a Redmi Note 12 Turbo képében. Utóbbi lelke a Snapdragon 7+ Gen 2 chipset, amihez legfeljebb 16 GB LPDDR5 RAM memória és 1 TB tárhely társulhat. Ennyi már elég ahhoz, hogy ne maradjon kihasználatlan a 120 Hz-es Full HD+ OLED panel, se a 64 MP-es főkamera, vagy az azt kiegészítő 8 MP-es ultraszéles, illetve 2 MP-es makró.

A gyártó 5000 mAh-s akkumulátort gondolt ideálisnak az iménti konfigurációhoz, de mindössze 67 W-os vezeték nélküli gyorstöltést támogat, amivel biztosan nem nyerné meg a házibajnokságot. Az a cím változatlanul a 210 W-os gyorstöltésre képes Redmi Note 12 Discovery Editiont illeti. Jack csatlakozó, infra, ujjlenyomat-olvasó és Android 13-ra épített MIUI 14 teszi teljessé az élményt.

Hirdetés

A kameraszigetet elhagyó készülék Xinghai Blue, Carbon Black és Ice Feather White színekben választható, de ha magunkhoz közelállónak érezzük J. K. Rowling munkásságát, akkor nehezen fogunk tudni ellenállni a Harry Potter Editionnek. A díszdobozba csomagolt mobilhoz tematikus tok és A tekergők térképének álcázott kézikönyv is tartozik a sikeres felvételről tájékoztató levéllel, matricákkal és kitűzővel. A dizájnon túl egyedi bootanimáció, valamint háttérképek és témák hivatottak csúcsra járatni a rajongói életérzést.

Üröm az örömben, hogy Kínában 2399 jüanért, vagyis nagyjából 122 ezer forintért vesztegetett Redmi Note 12 Turbo Harry Potter Editionben mindössze 12 GB RAM dolgozik, és a tárhely maximuma is 256 GB. Nincs tehát semmi mozgásterünk a konfiguráció összeállításában, nem úgy mint a többi változat esetében, amelyek ára 1999 jünatól (kb. 102 ezer forinttól) 2599 jünaig (kb. 133 ezer forintig) terjed.

Arról, hogy a gyártó nemzetközi forgalmazásban is gondolkodik-e, egyelőre sajnos nem tudni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.