Hirdetés

Vasember páncélja inspirálta a fegyverkészítőket egy következő generációs technológia fejlesztésére



|

A Marvel-rajongóknak biztosan nem lesz ismeretlen az a karabély biztosítását segítő kütyü, amit jelenleg tesztel az amerikai hadsereg.

Hirdetés

A Task & Puprose nevű, hadászattal foglalkozó hírportál január végén jelentette be a hírt, miszerint következő generációs technológiát szán új fegyvereikbe az amerikai katonaság. Az új komponens lényege, hogy csökkentse a felesleges rázkódást lövéshelyzetben.   

Az amerikai katonaság régóta próbálkozik innoválni a katonák fegyverzetét és egyenruháját. 2013-ban, az amerikai SOCOM, vagyis különleges műveleti parancsnokság bejelentette, hogy olyan célokat szolgáló katonai páncélon dolgoznak, mint amit Tony Stark viselt Vasemberként. Habár azt ígérték, hogy 2018 végére már végeznek a technológia fejlesztésével, Phillip Chitty, az amerikai hadi tengerészet szóvivője mégis azt nyilatkozta, hogy mégsem kerül piacra az eszköz.

Hirdetés

Most januárban azonban kiderült, hogy lehetséges, a készítők nem tudják elkészíteni a 2013-ban elképzelt ruhadarabot, viszont vannak komponensei, amiket igen. Ilyen technológia az Aim Control Enhancer (ACE) is, ami arra szolgál, hogy csökkentse a katonák által kivédhetetlen rázkódásokat lövéskor.

Jelenleg azon dolgozik az amerikai hadsereg, hogy olyan gyártókat találjon, akik tudnak olyan eszközöket készíteni, amelyek kompatibilisek lehetnek a berendezéssel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.