Hirdetés

Vasembert farag a katonáiból a tajvani hadsereg



|

Futurisztikus fejlesztéssel erősít a kínai fenyegetéstől tartó szigetország hadereje.

Hirdetés

Évtizedek óta nem volt olyan rossz a kapcsolat a Kínai Köztársaság, ismertebb nevén Tajvan és az azt szakadár tartományaként kezelő Kínai Népköztársaság, vagyis Kína között, mint az utóbbi hetekben.

Tajvani beszámolók szerint a kínai légierő többször is megsértette a szigetország által ellenőrzött légteret, a konfliktusba pedig már az Egyesült Államok is beszállt, amikor Joe Biden kijelentette, hogy az USA-nak kötelessége lenne megvédeni Tajvant egy invázió esetén.

Hirdetés

A 23 milliós lakosságú ország hadserege azonban nem csupán az erősen bizonytalan külső segítségre támaszkodik, nemrég ugyanis leleplezett egy csúcstechnológiás ruházatot, ami a Vasember-páncélhoz hasonlóan teszi erősebbé a katonáit.

A Chung-Shan Nemzeti Tudományos és Technológiai Intézet (NCSIST) által kifejlesztett exoskeleton, vagyis mesterséges külső váz mindössze 10 kilogrammot nyom, de hatékonyan képes csökkenteni a viselője láb- és csípőízületeinek terhelését. Az öltözéket egy beépített lítiumion-akkumulátor táplálja, legfeljebb 6 órás üzemidővel. A sci-fi be illő felszerelést háborús mentési munkálatok során, vagy természeti katasztrófák idején fogják használni.

A "Tajvani Vasember-program" projekt keretében kifejlesztett erőfokozó megalkotása közel 6 millió dollárt emésztett fel, de a mérnökök már dolgoznak a 2.0-s változaton, amellyel akár 100 kilogrammos súlyt is könnyedén felemelhetnek majd a katonák.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.