Hirdetés

Vedd fel a napodat, benne lehetsz Ridley Scott filmjében!



|

Bárki bekerülhet a YouTube által meghirdetett közösségi dokumentumfilmbe: a téma 2020 a te szemeden keresztül.

Hirdetés

Július 25-én legyen kéznél a kamerád, mobilod, vagy bármilyen mozgókép-rögzítő eszközöd, és filmezz. Vedd fel a napodat, mutasd meg magad, vagy a környezetedet, kövesd végig, ahogy munkába, iskolába mész, zoomolj rá az érdekességekre, vagy akár azokra a dolgokra, amik neked mindennaposnak számíthatnak, de a világ túlfelén élők számára érdekes lehet. Aztán, ha beválogatják az általad küldött anyagokat, egy "egész estés", különleges filmalkotás részese lehetsz.

Hirdetés

A YouTube által támogatott kezdeményezéshez producerként Ridley Scott (Gladiátor, Szárnyas fejvadász, A nyolcadik utas a halál), a renmdezői székben pedig Kevin Macdonald (Skócia utolsó királya, Senna) csatlakozott. A cél az, hogy ugyan rendezője lesz a filmnek, de a sztorit az élet írja, és a kamerák mögött is a történet valódi résztvevői álljanak.

A Life In A Day célja, hogy bemutassa ezt a valóban különleges évet, amely már egy csomó hatalmas kihívást állított a világ elé az ausztrál bozóttüzektől a hongkongi tüntetéseken, az amerikai faji zavargásokon át a koronavírus globális hatásáig. És ezek mögött továbbra is a legfontosabb az ember: hogyan élünk a járványidőszak egy napján, mit látunk a politikai és társadalmi eseményekből - vagy éppen mennyire nem befolyásolhatják mindezek azt, ahogy csakazértis dolgozni megyünk, szeretünk, temetünk, vágyunk, vagy egyszerűen csak vagyunk.

A felvett anyagokat július 25-től augusztus másodikáig lehet feltölteni a https://lifeinaday.youtube/ címen, itt egyébként megtaláljátok az összes olyan leírást is, hogy mit kell szem előtt tartani (a kamerán kívül). Fontos például, hogy valóban eredeti tartalmakat várnak, ne legyen rajtuk zene (ez úgyis rákerül a teljes filmre, és szerzői jogi problémákat is bevonzhat), ne filmezzünk olyan helyszíneket vagy eseményeket, amelyek szintén jogkötelesek vagy védettek, és persze gyerekek videózásakor is kérjük ki a szülők, gondviselők engedélyét.

A kezdeményezés nem új: 2010-ben már elkészült egy ugyanilyen című alkotás szintén kizárólag beküldött videókból. Akkor 80 ezer klipet töltöttek fel 192 országból: a 4500 órányi anyagból szintén Kevin Macdonald rendezésében készült el egy 90 perces anyag, amely a YouTube mellett a Sundance Filmfesztiválon debütált - ezt a teljes filmet egyébként ingyenesen meg lehet nézni, mutatjuk is:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.