Hirdetés

Vége a fiatalkorúakat érintő ámokfutásnak, szigorít a TikTok



|

A TikTok legfőbb felhasználói csoportja a fiatal kamasz korosztály, most fontos lépéseket tettek védelmükben, ami sokaknak nem fog tetszeni.

Hirdetés

Magasabb fokozatba kapcsolta adatvédelmi beállításait a mobilos videómegosztó közösségimédia-oldal, új funkciók helyett a szexuális ragadozókat igyekeznek távol tartani a fiataloktól. Az új korlátozásokkal a TikTok igyekszik megvédeni a legfiatalabb felhasználóit, hiszen ellentétben más közösségi felülettel, ide bizony már 13 éves kortól be lehet regisztrálni.

A frissített szabályozás keretében megváltoznak az alkalmazás alapértelmezett beállításait a 18 év alattiaknál, legyen az régi, vagy új felhasználó. A 13-15 éveseket komolyabb szigor várja, esetükben a fiókok alapértelmezetten privátra váltanak, bejegyzéseiket is csak az ismerőseik láthatják, vagy még ők sem, mert csak "lefelé" tudják módosítani a célközönséget. Videóik sem tölthetők le többé, még csak nem is használhatók fel más videókban a Duet vagy Stitch funkciókkal.

Hirdetés

A 16-17 éveseknél a letöltés alapértelmezetten szintén nem lehetséges, amit akár fel is oldhatnak, de videóikat csak az ismerőseik keverhetik újra.

Az új beállításokat sokan drámainak tartják, és minden bizonnyal népszerűtlenek is lesznek a felhasználók körében, amiért egyik napról a másikra korlátozásokat kapnak a fiókjukra, de ha azt nézzük, hogy a cél a kritikus korcsoportú felhasználók biztonsága, és magánéletének védelme, azért ez nem hangzik rosszul.

Tekintve, hogy a New York Times tavaly arról számolt be: az alkalmazás amerikai felhasználóinak egyharmada 14 év alatti. Bár az új változtatások nem teljesen fedik le a gyermekvédelemmel kapcsolatos előírásokat, azért abban valamennyit segítenek, hogy megnehezítsék a rájuk veszélyes elemek kapcsolatfelvételi kísérleteit, illetve a videókkal való visszaélést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.