Hirdetés

Vége a spórolásnak, az Opera Max lehúzza a rolót



|

Az Opera nyugdíjazta az adatforgalom csökkentésére szakosodott appot, amit már törölt is a Google Play Áruházból.

Hirdetés

Rossz hírt kaptak az Opera rajongói: a norvég fejlesztő váratlanul nyugdíjazta a népszerű Opera Max alkalmazását. A 2014-ben elindult app célja az volt, hogy segítsen csökkenteni az adatforgalmat az androidos okostelefonokon. 

Hirdetés

Tisztázatlan okokból az Opera végül kivonta a forgalomból az appot, annyira, hogy már a Google Play Áruházból is eltávolította. A fejlesztők inkább más szolgáltatásokra fordítják az erőforrásaikat, leginkább a böngészőkre. 

Akinek a készülékén már telepítve volt az Opera Max, az egyelőre nem kell, hogy változásokkal számoljon. A telepített appok még egy ideig működőképesek maradnak, a szolgáltatást csak később kapcsolja le teljes mértékben az Opera. A szerveroldali támogatás megszűnéséről külön értesíti majd az érintetteket az Opera. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.