Hirdetés

Vége a szűk esztendőknek, visszatért a Winamp



|

Négyévnyi szünet után támadt fel a legendás zenelejátszó.

Hirdetés

Több mint 25 évvel ezelőtt, 1997 tavaszán vált elérhetővé a Nullsoft ikonikus zenelejátszója, a Winamp, amely a legtöbbeknek valószínűleg a hozzá letölthető egyedi skinek kiapadhatatlan tárháza miatt vált emlékezetessé, de a túlbonyolított streaming-alkalmazások korából nézve az alap kezelőfelület áttekinthetősége is egyre szebb emlékké válik.

A legendás szoftver fejlesztését a 2013-ban kiadott 5.666-os verzióval állították le, 2014-ben pedig a Radionomyhez kerültek a Winamp jogai. A zenelejátszó utoljára az 5.8 beta verzió 2018-as kiszivárgásakor hallatott magáról, hacsak nem számítjuk, hogy márciusban NFT-ként adták el az alap skinjét. Négy év hiátus után azonban most itt a Winamp új változata, amit természetesen ingyen tölthetünk le.

Hirdetés

Az "5.9 RC1 Build 9999" néven futó verzión két fejlesztőcsapat is dolgozott, a legnagyobb újdonsága pedig az, hogy az erősen elavult Visual Studio 2008 helyett már a Visual Studio 2019-re épül a kódja, így nem csak a Windows 11-el lett kompatibilis, de hosszabb távon is alkalmas az új funkciók befogadására, amiket be is ígértek a készítők.

"Az alapokat már leraktuk, így már jobban koncentrálhatunk a funkciókra. Akár a régiek javítására/cseréjére, akár az újak hozzáadására."

- írja a csapat a Winamp hivatalos fórumán, ahonnan le is tudjátok tölteni az új kiadást. Érdemes megjegyezni, hogy a frissítéssel a szoftver már Windows 7 SP1-et, vagy újabb operációs rendszert igényel, így akik kitartanak az XP és a Vista mellett, sok egyéb jóság mellett már a modern Winampot sem élvezhetik.

Végezetül pedig az is lényeges lehet, hogy első felhasználók beszámolói alapján az új buildre bejelezhetnek az olyan vírusirtók, amelyek a VirusTotal motort használják (ilyen pl. az Avast, az Avira vagy a Kaspersky), ám a fejlesztők szerint ezek téves riasztások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.