Hirdetés

Vége van a Google legendás alkalmazásának



|

Frissült a Google Goggles, de csak azért, hogy mindenki tudja: az appnak vége, mostantól a Google Lens azonosítja az objektumokat.

Hirdetés

Ha valaki a kezdetektől androidos okostelefont használ, esetleg rajongónak számít, akkor biztosan emlékszik még az Android Market alkalmazásboltra, illetve arra az alkalmazásra, ami régen az egyik legmenőbbnek számított. Ennek a neve Google Goggles volt. 

Hirdetés

Az app 2009. decemberében vált elérhetővé, és 2014 óta most először frissítette a Google. Ezúttal mindössze azért, hogy felhívja rá a figyelmet: az alkalmazásnak örökre vége van. 

A Google Goggles lényege, hogy a hátlapi kamerával fotókat vagy QR-, vonalkódokat olvashatunk be, az app pedig képes az objektumokat azonosítani. Az iOS-re írt verzió 2010. októbere és 2014. májusa között volt elérhető. 

A Google természetesen kínál alternatívát. Ennek a neve Google Lens, amely mostanra több androidos okostelefonra is letölthető (de egyelőre közel sem mindre). A Google Lens a híres helyek mellett az állatok és a növények azonosítására is képes, illetve fel tud venni eseményeket a naptárba, szavakat lefordítani vagy mondjuk e-mailt küldeni egy névjegykártyán látott címre. 

A Google Goggles egyik nagy érdekessége, hogy sokak számára az első app volt, amit telepítettek az okostelefonjukra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.