Hirdetés

Véget ér a mágnescsíkos bankkártyák kora, de ehhez még jó pár év kell



|

A Mastercard a következő években azon fog dolgozni, hogy fokozatosan megszüntesse a több évtizedes technológiával rendelkező bank- és hitelkártyákat.

Hirdetés

A Mastercard egy hivatalos közleményben jelentette be, hogy 2024-től kezdve komoly változás veszi kezdetét a cég által kiadott bankkártyákat és hitelkártyákat illetően. A vállalat terve, hogy véglegesen felszámol a kártyák hátulján található mágnescsíkkal, ugyanis az elévülő technológiánál már biztonságosabb lehetőségek is elérhetőek.

A mágnescsíkot az 1960-as években vezették be, manapság viszont egyre elterjedtebb az érintés nélküli fizetés, így nincs igazán szükség a régi technológiára.

Hirdetés

A Mastercard az átállást az európai piacon kezdi, 2027-től pedig az Egyesült Államokban is elkezdi a mágnescsíkos kártyák kivezetését. A jelenlegi tervek alapján a cég 2029-től már kizárólag  csíkmentes bankkártyákat és hitelkártyákat adna ki,  és 2033-ra már teljesen eltűnnének a mágnescsíkos kártyák.

A döntést az is befolyásolta a biztonságosabb fizetési lehetőségek elterjedése mellett, hogy a világjárvány hatására az emberek egyre inkább hajlandóak okostelefonokat is használni a fizetésekhez, így gyakorlatilag haszontalanná válik a mágnescsíkos technológia használata.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.