Hirdetés

Véget ér egy korszak, nem készül több iPod



|

Nincs már szükség dedikált zenelejátszókra, ezért kivezeti az utolsó iPod termékvonalat is az Apple.

Hirdetés

Már több mint húsz éve annak, hogy 2001. október 23-án bemutatkozott az első iPod, akkoriban kimondottan nagynak számító 5 GB-os tárhellyel és monokróm kijelzővel. Mindez pont időben történt ahhoz, hogy az Apple kihasználja, sőt elősegítse az MP3 formátum (persze nem csak ezt támogatta a készülék) térnyerését, így futtatva fel saját iTunes alkalmazását és a hozzá kapcsolódó boltot.

A néhai Steve Jobs egyenesen úgy fogalmazott, hogy az iPoddal az Apple létrehozta a digitális zenelejátszók egy új kategóriáját, amely lehetővé teszi, hogy a teljes zenegyűjteményünket a zsebünkben hordozzuk, és kedvünkre hallgathassuk, bárhova is megyünk.

Hirdetés

Később ironikus módon pont Jobsék gondoskodtak arról, hogy az iPod napjai ugyanúgy meg legyenek számlálva, mint korábban a CD-é, méghozzá azzal, hogy piacra dobták az iPhone-t. Persze az évek során számos változat napvilágot látott, köztük olyanok, amelyek kialakításuk révén alkalmasabbak voltak arra, hogy sportolás közben is használjuk. Mások nagyobb képernyőt kaptak, és kényelmesebb kezelőfelületet.

A termékvonal utolsó mohikánja, a 2007-ben debütált érintőképernyős iPod Touch, úgy nézett ki, mint egy iPhone, azzal a különbséggel, hogy telefonálni nem lehetett vele, de játszani, netezni, zenét hallgatni és fotózni igen. Miután az Apple kivezette a Mini, majd a Classic családot, 2017-ben pedig a Suffle-t és a Nanót is, kizárólag a Touch gyártása folytatódott. Ennek azonban hivatalosan vége szakadt tegnap, tehát már csak annyi új példány találhat gazdára, amennyi még raktáron maradt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.