Hirdetés

Véget ért a Nokia egy fontos partnersége



|

A Nokia partneri kapcsolata az optikai eszközök gyártójával már 2021-ben véget ért, hivatalosan közlemény azonban csak most érkezett.

Hirdetés

2017-ben nagyszabású partnerséget kötött a HMD Global és a Zeiss, aminek értelmében utóbbi vállalat szállította az elmúlt években a Nokia telefonok optikáit, továbbá segítettek az új szenzorok fejlesztésében és a képfeldolgozó algoritmusok tökéletesítésében.

A HMD Global nemrég egy közleményt küldött a Nokiamobnak, amiben leírták, a sok éve tartó partnerség véget ért, a Zeiss a továbbiakban nem működik közre a Nokia kameráinak fejlesztésében.

Hirdetés

A dokumentumból kiderült, az együttműködés igazából már 2021-ben lezárult, így hivatalosan is a Nokia XR20-as volt az utolsó Zeiss hardverrel szerelt készülékük. Arról nem nyilatkoztak, hogy mi áll a döntés hátterében, valószínűleg a HMD Global ezzel szeretné kicsit költséghatékonyabbá tenni a Nokia mobilokat, ez azonban pusztán spekuláció.

A Zeiss közben nem tétlenkedik, 2020-ban leszerződtek a Vivóval, és ugyan akkor azt mondták, a Nokiával továbbra is együtt dolgoznak, most már tudjuk, hogy csak további egy évig tartott ki a kapcsolat. Kíváncsi várjuk, hogy mi lesz a HMD Global terve a jövőben érkező Nokia telefonok kameráival.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.