Hirdetés

Végleg kirúgta az Instagramról a PornHubot a Meta



|

Véglegesítették a PornHub instagramos felfüggesztését, a pornós platform most nyílt levélben vitatja a döntés indokát.

Hirdetés

Az Instagram anyacége, a Meta még szeptember elején függesztette fel a PornHub felnőttfilmes platform Instagram-fiókját, amelyet több mint 13 millió felhasználó követett. A Mark Zuckerberg-vezette vállalat eleinte nem adott magyarázatot a drasztikus lépésre, nemrég viszont bejelentette, hogy a PornHub már nem is térhet vissza a népszerű közösségi oldalra.

A Motherboard magazinhoz eljuttatott nyilatkozatában a Meta azzal indokolta a döntést, hogy a PornHub az elmúlt évtized során többször is megsértette az Instagram felhasználói feltételeit.  A lap szerint a cég nem részletezte, hogy pontosan milyen szabályok kerültek áthágásra, arra ugyanakkor rámutatott, hogy az Instagram tiltja a felnőtt tartalmakat, a meztelenséget és a szexuális cselekményre való felbujtást.

Hirdetés

A PornHub és a mögötte álló, luxemburgi bejegyzésű MindGeek nem hagyta ennyiben a dolgot, és a Twitterre posztolt nyílt levélben vitatja a kitiltást. Az egyebek mellett a The Free Speech Coalition, az Adult Performance Artists Guild szakszervezet és ismert pornószínésznők által is aláírt közlemény "teljesen korhatárosnak" nevezi a PornHub egykori fiókját, és kettős mérce alkalmazásával vádolja az Instagramot.

Ennek bizonyítására a PornHub a celebeket, azon belül pedig a 330 millió követővel bíró Kim Kardashiant hozta fel, aki velük ellentétben gond nélkül posztolhat fotókat a "teljesen fedetlen s*ggéről".

"Mi, alulírottak, a felnőtt iparág azon szereplőit képviseljük, akiknek az érdekeit évek óta aláássa az Instagram felhasználási feltételeinek átláthatatlan, diszkriminatív és képmutató módon történő érvényesítése."

- áll a PornHub és 63 aláíró által szignózott levélben, amely szerint a Meta döntése sérti egy "már eleve marginalizált" alkotói csoport megélhetését, akik számára az Instagram egy fontos marketinges eszköz.

A platform és az aláírók most azt követelik, hogy a Meta fejezze be a pornóipar képviselőivel szemben alkalmazott diszkriminációt, valamint biztosítson egyértelmű magyarázatot az ilyen fiókok felfüggesztése és letiltása kapcsán. Amennyiben ez nem áll rendelkezésre,  a PornHub szerint Zuckerbergéknek azonnali hatállyal vissza kell állítaniuk azon profilok elérhetőségét, amelyek nem sértették meg a szabályokat, beleértve persze a sajátjukat is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.