Hirdetés

Végleg kukába kerül a BlackBerry OS



|

2019 végére a BlackBerry teljes egészében megszünteti a BB10 és a BlackBerry OS támogatását.

Hirdetés

2015 óta nem volt már olyan új okostelefon, amely BlackBerry OS-t futtatott volna. Ennek ellenére a BlackBerry még nem váltott teljes egészében Androidra, és a jelek szerint egy rövid ideig még azért kitart a BB10 és a BlackBerry OS mellett. 

Hirdetés

Az óra azonban ketyeg, a BlackBerry World app store támogatását 2019. december 31-én végleg megszünteti a cég. Hivatalosan legalább két további év támogatást ígér a régi felhasználóknak a gyártó, ami azt jelenti, hogy az operációs rendszereket akár még az alkalmazásbolt bezárta után is támogathatja - ilyen ígéret viszont nincs. 

A BlackBerry Playbook szolgáltatás hamarabb, már jövő márciusban leáll, a BlackBerry Travel Site pedig jövő februárban vonul vissza. 

A vállalat minden ügyfelének azt tanácsolja, hogy ha BlackBerry szoftver szeretne használni, akkor frissítsen új készülékre, mondjuk a KeyOne-ra vagy a Motionre. Ezeket egyébként már nem a BlackBerry gyártja, hanem a TCL, amely licenceli a márkát. 

A BlackBerry Priv vásárlását ugyanakkor senkinek sem ajánlja a cég, 2 év normál támogatás után ugyanis többé nem érkezik havi frissítés az eszközre. A jövőben ezeket a készülékek valamilyen formában beszámítaná a BlackBerry. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.