Hirdetés

Végre a Google Docsba is megérkezett a Word egyik alapfunkciója



|

Fontos kényelmi lehetőséggel bővül a Google Docs online szövegszerkesztő.

Hirdetés

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az emberiség nagy része a Google szolgáltatásai mentén szervezi az online életét: a Google böngészőjén és a Google keresőjével jutnak el a kívánt információkhoz, levelezésüket a Google e-mail platformján bonyolítják, és valószínűleg nem telik el úgy nap, hogy ne néznének meg legalább egy videót a Google szárnyai alá tartozó YouTube-on.

A kört pedig a Google Workspace produktivitási csomag teszi teljessé, melyet ma már rengetegen használnak kizárólagos megoldásként a munkájukhoz. Ők örvendhetnek a legjobban, hogy az ebben kínált Goolgle Docs végre felzárkózott a Microsoft Wordhoz egy fontos kényelmi funkcióval.

Hirdetés

A Google Workspace hivatalos blogján történt meg a bejelentés, mely szerint innentől az online szövegszerkesztőben is lehetséges több különálló szöveg kijelölése. Ez a Google Docsban is pont úgy zajlik, mint a jó öreg Wordben, vagy a Windowsban a fájlok kijelölésekor: a Ctrl (Macen Cmd) gombot kell nyomva kattintanunk, majd a kívánt részekre kattintani.

A kijelölt szöveget szabadon formázhatjuk, legyen szó a betűtípus vagy a méret megváltoztatásáról, másolásról, törlésről és miegymásról. A funkciót a május 25-től kezdődő 15 napban juttatják el a Google Workspace, valamint a G Suite Basic és Business (legacy) felhasználóihoz, aktiválása nem igényel manuális beállítást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.