Hirdetés

Végre az iPhone-t is képes kezelni a Windows 11



|

A Microsoft beváltott egy régi ígéretet, de azért még nem jött el a Kánaán az iPhone-tulajdonosoknak.

Hirdetés

Az Apple-ökoszisztéma legnagyobb előnye, hogy az almás logóval ellátott kütyük - jó esetben - tökéletes összhangban kommunikálnak egymással, amiről Windowst használva eddig le kellett mondanunk, a Microsoft operációs rendszere ugyanis még az iPhone kezelésére sem volt alkalmas.

A redmondiak már évekkel korábban beígérték, hogy a Samsung bizonyos készülékeivel már kompatibilis Phone Link (leánykori nevén Your Phone) alkalmazás egy szép napon az Apple mobiljaival is képes lesz kommunikálni, most pedig ha botladozva is, de végre átlépték ezt a küszöböt.

Hirdetés

A Microsoft a Windows hivatalos blogján jelentette be, hogy a Windows 11-es Phone Link immáron az iPhone-nak sem fordít hátat, de sajnos komoly megkötések is vannak a dologban. A legfontosabb, hogy a kompatibilitást elhozó frissítés egyelőre csak a Windows Insider program tesztelőinek, azon belül pedig csupán egy kisebb, kiválasztott körben érhető el.

Aki viszont a szerencsés beavatottak között van, az Bluetooth kapcsolaton keresztül Windows 11 felületéről kezelheti az iPhone hívásait, üzeneteit és telefonkönyvét. A készülék csatlakoztatásában maga a Phone Link nyújt útmutatást, a funkció használatához legalább a tavaly kiadott iOS 14 operációs rendszernek kell telepítve lennie a mobilokon.

A jó hír, hogy az app elvileg támogatja az iMessage üzeneteket is, a Microsoft szerint legalábbis maga a telefon dönti el, hogy a számítógépről Bluetooth-on elküldött szövegek SMS-ként, vagy iMessage-ként indulnak útnak, ami attól függ, hogy a fogadó fél is iPhone-t használ-e. A kompatibilitás ugyanakkor nem teljes, a felhasználók ugyanis nem válaszolhatnak csoportos üzenetekre, valamint multimédiás tartalmakat sem postázhatnak.

Összességében mégis jó hír, hogy tesztelni kezdték a funkciót, a nyilvános elérhetőségig viszont még sok idő lehet hátra, az ismert hibák összegyűjtésére szolgáló weblap alapján ugyanis még számos bug mételyezi a Windows 11 és az iPhone bimbózó románcát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.