Hirdetés

Végre biztonságosabbá válik a Messenger



|

A Meta tartja magát a korábbi ígéretéhez, és az idén elérhetővé tesz egy régóta követelt funkciót.

Hirdetés

A Statista tavaly januári kimutatása alapján a Messenger a világ harmadik legnépszerűbb csevegőplatformja, amelyet havonta közel 1 milliárd ember használ aktívan, így meglehetősen széles közönség függ a szolgáltatástól.

Az üzemeltető Metát épp ezért évek óta kérik, hogy a riválisokhoz (pl. iMessage, vagy a szintén Meta-érdekeltség Telegram) hasonlóan állítsa alapértelmezetten titkosítottá a Messenger-beszélgetéseket, amire tavaly nyáron végre ígéretet is tett a cég.

Hirdetés

A vállalat most egy friss blogbejegyzésben közölte, hogy a bevezetés első fázisaként a következő hónapok során véletlenszerű kiválasztással aktiválják a kétoldalú titkosítást bizonyos beszélgetésekben. A felhasználók minden esetben értesítést kapnak erről, ami az alábbi képen látható formát ölti majd:

A fokozatos bevezetést az infrastruktúrája kímélésével indokolja a Meta, hivatalos rajtot illetően viszont továbbra sem kaptunk céldátumot. A vállalat egyúttal közölte, hogy véget vet a védett chatek fapadosságának, és itt is elérhetővé tesz néhány közkedvelt Messenger-beállítást: a változtatható témákat, a személyre szabható emoji reakciókat, a csoportfotókat, az elküldött URL-ek előnézetét, az aktív státusz megjelenítését és az androidon használható chatbuborékokat (korábbi nevükön chatfejek).

Ami tehát a folytatást illeti, az előttünk álló hónapokban bárki számíthat rá, hogy a Messenger használata közben értesítést kap 1-1 beszélgetése automatikus titkosításáról, aki viszont elébe menne a dolgoknak, továbbra is használhatja a régóta elérhető manuális beállítást. Ehhez a chatekben meg kell érintenünk a partnerünk nevét, a felugró menüben pedig kiválasztani a "Titkos beszélgetések indítása" lehetőséget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.