Hirdetés

Végre iPhone-ra is megérkezett a YouTube kép a képben módja, de van egy rossz hírünk is



|

Immáron az almás felhasználók is élvezhetik a PiP-üzemmódot, de a YouTube szótárában sajnos nem szerepel az egyenlőség kifejezés.

Hirdetés

Az androidos felhasználók már évek óta élvezhetik a YouTube kép a képben (Piucture-in-Picture, PiP) üzemmódját, amikor is az éppen nézett tartalmak egy kis ablakban folytatódnak, ha valami mást is csinálnánk videózás közben. Most végre az iOS-es tábor is részesül ebből a kegyből, de sajnos nem egyenlő arányban.

A videómegosztó egy blogposztban jelentette be, hogy a következő napok során iPhone-on és iPaden is elérhetővé teszi a funkciót, a YouTube Premium felhasználóknak az egész világon, az ingyenes modell mellett kitartóknak viszont csak egyetlen országban.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint az Egyesült Államok, ám ott sem lehet teljes a felhasználók öröme, a zenés videókra ugyanis nem terjed ki a szolgáltató engedékenysége. A világ többi részén pedig teljes egészében elfelejthetik a PiP-et a YouTube Premiumtól távol maradó iPhone- és iPad-vásárlók. A YouTube közleménye ráadásul nem is írja, hogy terveznék a kép a képben funkció globális kiterjesztését az ingyenes felhasználókra, így egyelőre reménykedni is felesleges a dologban.

Akik viszont nem sajnálják a havi 1790 forintot a reklámoktól megszabadító tagságért, azoknál világszerte valamikor ezekben a napokban bukkanhat fel a PiP a YouTube repertoárjában, iOS-en és iPadOS-en (15-ös verzió szükséges) egyaránt. A videómegosztó egyébként korábban átmenetileg már engedélyezte a funkciót, akkor még "kísérleti" üzemmódban, ezúttal viszont hivatalos és végleges támogatásról van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.