Hirdetés

Végre itt egy „operációs rendszer”, ami semmi mást nem futtat, csak a Tetrist



|

A neve pedig nemes egyszerűséggel annyi, hogy Tetris-OS.

Hirdetés

A Tetris egyszerűen megunhatatlan, bármikor, bármilyen formában képesek vagyunk fogyasztani a mai napig. Aki hasonlóan érez, a nemrég megjelent Tetris Effecttel mindenképp tegyen egy próbát, fantasztikus élményt ad, pláne a többjátékos módokkal kiegészített Connected változat.

Szintén szívből tudjuk ajánlani a Jdah nevű youtuber-programozó által készített Tetris-OS-t, egy x86-os operációs rendszert, aminek egyetlen funkciója van: 320x200-ban, 60 fps-sel futtatja a Tetrist.

Hirdetés

Egyelőre még nem érdemes előkotorni az ősrégi PC-ket és Tetris-masinát csinálni belőlük, de ha a boot.iso-ból bootolható lemezt vagy USB-t készítünk, a gép be fogja olvasni. Próbálkozhatunk valamilyen virtuális gépes megoldással is, ha tennénk egy próbát.

Azt érdemes megjegyezni, hogy ezt valójában csak azért hívja operációs rendszernek a készítője, mert nem kell hozzá másik op. rendszer, csak bootolunk, aztán megy is a játék, de mivel alapvető műveletekre sem képes, nem tudunk parancsokat adni, fájlokat megnyitni, semmi hasonlót, nem igazán fér bele a kategóriába, csak ha nagyon megengedőek vagyunk. És mi azok vagyunk, mert ez Tetris.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.