Hirdetés

Végre itt egy robot, ami villámgyorsan épít hatalmas dominóképeket



|

Képes 100 ezer dominót 24 óra alatt felállítani, és nem kell attól félni, hogy az építmény összedől.

Hirdetés

1998 és 2009 között futott a Domino Day (nálunk Dominó Nap néven, 2004-től közvetítették), melynek keretében a világ legnagyobb dominó-építői minden évben megpróbálták megdönteni a ledőlő dominók számának előző évi rekordját. Napokig dolgoztak azon, hogy a több millió elemet felállítsák, pedig ha lett volna egy ilyen robotjuk, hamarabb is végezhettek volna.

Mark Rober mutatta be a robotot, ami képes 100 ezer dominót 24 óra alatt elrendezni úgy, hogy azok egy képet adjanak ki. Elmondása szerint ez hét embernek egy hétig tartana. 

Hirdetés

A zseniálisan elnevezett Dominator egyszerre 300 dominót helyez le, ezeket egy másik robot táplálja bele. Rober évek óta dolgozik rajta csapatával, a folyamatot részletesen dokumentálta blogján.

Érdemes egyébként szétnézni a csatornáján, fantasztikus találmányokat alkotott, amik ugyan azon túl, hogy szórakoztatóak, nem teszik sokkal jobbá a világot, de ennyi is elég.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.