Hirdetés

Végre itt egy webkamera, ami úgy néz ki, mint egy emberi szem



|

Nem tudjuk eldönteni, hogy ez most egy megkésett április elsejei poén, vagy valami teljesen komoly.

Hirdetés

Teljesen ártalmatlan hétfő reggelnek indult ez is, mint a legtöbb, aztán rátaláltunk az Eyecam videójára és hirtelen rengeteg kérdésünk lett.

Miért létezik ez? Ki akarna ilyet? Kinek áll érdekében? Április elseje van még?

Szerencsére a találmányt segít értelmezni a Saarland Egyetem Ember-számítógép interakciós laborja, melynek tudósai létrehozták azt, ami szerintük jövő webkamerája lehet.

Hirdetés

Az Eyecam egy egyetemi projekt részeként született meg, célja a jövő érzékelőeszközeiben rejlő lehetőségek kutatása, illetve hogy átgondoljuk, másképp viselkednénk-e, ha a kamerák nem simulnának bele a környezetbe.

Nem csak követni képes használója szemének mozgását, de le is tudja utánozni, sőt, pislog is, és bezáródik, ha nem használjuk vagy eltakarjuk. Megnyugtatásképp elárulták, hogy a szemöldök és a szempillák emberi szőrből készültek. Az izommozgást hat szervómotor és egy Arduino Nano vezérli, a kamera 720p-re és 60 fps-re képes, a szerkezet motorja pedig egy Raspberry Pi Zero.

A szoftver és a tervrajzok elérhetők a Githubon, úgyhogy bárki, aki kedvet kap hozzá, készíthet egyet magának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.