Hirdetés

Végre jöhetnek a modern ujjlenyomat-olvasók



|

Üvegen, fémen, kijelzőn keresztül és víz alatt is működnek a Qualcomm új ujjlenyomat-olvasó szenzorai.

Hirdetés

A Qualcomm nem csak mobilos chipek fejlesztésével foglalkozik, egy ideje ujjlenyomat-olvasó szenzorokat is gyárt már. A Sense ID név azonban nyugdíjba vonult, a Fingerprint Sensors pedig nagy áttörést hoz, és végre új korba emeli az okostelefonokat. 

Hirdetés

A Qualcomm legújabb szenzorai ugyanis képesek üvegen, kijelzőn és fém házon keresztül is leolvasni az ujjlenyomatokat, ehhez elegendő a megfelelő helyre helyeznünk az ujjunkat. 

A cég szerint a gyártók bárhová elhelyezhetik a szenzort, vagyis a készülék hátlapjára, a kijelző alá vagy magába a kijelzőbe is - az észrevétlen marad. 

A szenzorok ultrahangos elven működnek, vagyis olyan hanghullámokat használnak, amelyek áthatolnak a fémen és az üvegen - amíg az nem túl vastag. Ha OLED-kijelzőről van szó, akkor 1200 μm-en tud áthatolni a szkenner, még üvegen és fémen keresztül 800 és 525 μm-rel birkózik meg.

A szenzorok támogatják továbbá az IP68-as készülékeket is, vagyis víz alatt is használhatóak. A Vivo és a Qualcomm már be is mutatták az első ilyen Vivo X6 Playt a Sanghajban rendezett MWC-n. 

Időbe telik persze, mire az új okostelefonokba ez a technológia bekerül. A 2018 elején bemutatkozó modellekben bukkanhat fel először, ami azt jelenti, hogy a tényleges megjelenésre jövő nyáron számíthatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.