Hirdetés

Végre készül az új Microsoft Store alkalmazás



|

Nem is értjük, hogy a redmondi óriáscég miért várt ezzel ilyen sokáig.

Hirdetés

A Microsoft a legutóbbi frissítést leszámítva egészen jól összerakta a Windows 10-et, ami mostanra a produktív feladatok mellett játékra is a legalkalmasabb operációs rendszer. Tulajdonképpen már csak egyetlen komponens okoz fejfájást, az viszont kifejezetten idegesítő.

A Microsoft Store alkalmazás már közel 10 éve része az életünknek, még a Windows 8-ban debütált, az akkor katasztrofális alkalmazás. A sztori pikantériája, hogy ugyan a Microsoft a kritikus hibáit mindig javította, az alkalmazást sosem sikert még csak vállalható állapotba se hozni.

Hirdetés

A Windows 10 megjelenésével újra nagy figyelem irányult a Microsoft Store-ra, aminek alkalmazásait a rendszer előszeretettel ajánlgatja friss telepítés esetén még a Start menüben is. A felület azonban azóta is egy telefonra, vagy legalábbis érintőképernyőre van optimalizálva és a háttérfunkciói is rendkívül nehézkesen működnek.

A Windows Central most arról számolt be, hogy belső információkat kaptak a Microsoft Store jövőjével kapcsolatban:

"A Microsoft már dolgozik egy teljesen új Store alkalmazáson a Windows 10 részére, mely egy modern és gördülékeny interfészt hoz a felhasználóknak, továbbá változnak az alkalmazások feltöltésére vonatkozó irányelvek is."

A beszámoló szerint a frissítések és javítások érkezése ősszel kezdődik majd. Reméljük, hogy az új Store szerverei is combosabbak lesznek, hiszen a jelenleg néhány beépített app frissítése is kínkeservesen nehéz tud lenni.

Mi az Xbox alkalmazásból kiindulva bízunk a Microsoft programozóiban, ha ott sikerült egy működő keresőt elkészíteni, a Store is biztosan sikerülni fog.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.