Hirdetés

Végre megszabadulhatsz a Windows 10 Bing keresőjétől



|

A Windows 10 legutóbbi frissítésével egy új Registry-beállításra is van lehetőség, ez pedig gyorsabb helyi kereséseket eredményez.

Hirdetés

Újabb frissítést adott ki a Microsoft a Windows 10-hez, ez pedig lehetővé teszi az integrált Bing kereső letiltását a Registryn keresztül. A Bing gyárilag része a Windows 10 keresőjének, és amikor a rendszerben rákeresünk valamire, akkor a helyi találatok mellett a Bing webes találatait is listázza nekünk az OS. A Bing letiltása ugyanakkor nagyban javítja a helyi keresések sebességét és találati minőségét, így adott esetben megéri élni a lehetőséggel. 

Hirdetés

A Bing letiltásához többé nem lehet használni a [BingSearchEnabled] kulcsot, az a 2020 májusi kiadással megszűnt. Most a [DisableSearchBoxSuggestions] értéket kell bevetni, ez a keresési találatokból is száműzi a Binget. A [Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Explorer] mappán belül kell létrehozni egy új DWORD (32-bites) kulcsot, aminek a neve legyen [DisableSearchBoxSuggestions], az értéke pedig 1. 

A Windows újraindítását követően életbe lépnek a változtatások, amelyek a fentebb említett kulcs törlésével bármikor vissza is fordíthatóak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.