Hirdetés

Végre megvan, mikor érkezik a Microsoft Surface Duo



|

A Microsoft széthajtható okostelefonjára már nem kell sokat várni, minden fontos részlet kiderült vele kapcsolatban.

Hirdetés

Tavaly októberben leplezte le a Microsoft a Surface Duo névre keresztelt készülékét, mely valahogy csak nem akart megjelenni. A fejesek már sugallták, hogy nem kell sokat várni, konkrétumok híján azonban nem lettünk okosabbak - egészen mostanáig. Az Egyesült Államokban ugyanis kevesebb mint egy hónap múlva, szeptember 10-én forgalomba kerül, adók nélkül 1399 dolláros áron.

Hirdetés

Az eszköz két különálló, egyenként 5,6" hüvelykes, 4:3-as képarányú OLED kijelzőből áll, melyek 1800x1350-es felbontással üzemelnek, de együtt 8,1"-et tesznek ki, értelemszerűen közösen 2700x1800-as felbontásúak, így 3:2-es arányú megjelenítőt formálnak. Úgy tervezték meg a rendszert, hogy olyan legyen, mintha windowsos PC-n használnánk több monitort, de természetesen Android fut rajta, és bármely app optimalizálás nélkül használható. A fejlesztők kihasználhatják a két képernyő nyújtotta lehetőségeket, a Microsoft saját appjait például ezekhez igazították. Amennyiben rányomunk egy linkre az egyik képernyőn, a céloldal a másikon fog felugrani, Teamsben pedig a prezentációt az egyik oldalon, a beszélgetőtársainkat a másikon láthatjuk.

Egyetlen, 11 MP-es, f/2.0-s kamera került bele, ami automatikusan igazodik az alacsony fényerőhöz, 7x-es super zoomot, 4K-s és 1080p-s, 30 vagy 60 fps-es videórögzítést tesz lehetővé, HDR-t támogat, és elektronikus képstabilizátor található benne. Nem ez lesz a fotósok kedvence.

Belül egy Snapdragon 855, 6 GB RAM, és akár 256 GB tárhely található, viszont 5G támogatás és NFC nincs. Kettő különálló akksi szolgáltatja az áramot, összesen 3577 mAh-s kapacitással, ami elvileg egy teljes napra elég: ez a gyakorlatban 15,5 órányi videólejátszás (az eszközről), 10 nap alvó üzemmódban, vagy akár 27 óra beszéddel.

Nem tudni még, mikor indul a nemzetközi forgalmazás, de talán erre sem kell sokat várnunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.