Hirdetés

Végre nem lesznek gyengébbek az európai Samsung Galaxy S készülékek, mint az amerikaiak



|

A Samsung Galaxy S23 esetében állítólag már nem fogja saját, a Qualcomménál gyengébb processzorát használni a gyártó.

Hirdetés

Néhány hónappal ezelőtt már lehetett olvasni híreszteléseket azzal kapcsolatban, hogy a Samsung a Galaxy S sorozat legújabb darabja, vagyis az S23-széria esetében le fogja váltani a saját gyártású Exynos chipsetet, és szorosabbra fűzi kapcsolatát a Qualcomm-mal.

A legutóbbi elemzői beszámolók szerint a váltás ténylegesen megvalósul, és a legújabb Galaxy S23 elődeivel ellentétben már nem csupán az amerikai piacon, hanem Európában és Ázsiában is Snapdragon processzorral fog megjelenni. Az S22 esetében egyébként is a Qualcomm volt felelős a chipsetek 70%-áért, ez a következő modell esetében már 100% lesz.

Hirdetés

Az SoC-váltás mellett állítólag azért döntött a cég, mert a Qualcomm processzorok sokkal jobb teljesítményre képesek az Exynosnál, az Exynos 2300 pedig egyszerűen nem tudja felvenni a versenyt a legújabb Snapdragonnal. A Galaxy S23 várhatóan a Qualcomm SM-8550 chipsetet kapja, ami minden bizonnyal a Snapdragon 8 Gen 2 márkanevet viseli majd, és csúcsteljesítményt várhatunk tőle.

A Samsung illetékesei korábban már beszéltek arról, hogy az újabb Galaxy okostelefonok esetében is használnának saját fejlesztésű chipsetet, de arról egyelőre nincs információ, hogy ezek a megoldások mennyiben térnének el az Exynos legutóbbi verzióitól.

A Galaxy S23 technikai részletei egyelőre nem ismertek, a széria korábbi modelljeinek megjelenési dátumai alapján 2023 év elején számíthatunk a debütálásra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.