Hirdetés

Végre saját rádiót is csinálhatunk a YouTube Music alkalmazásban



|

Ami igazából csak egy lejátszási lista, de besegít a mesterséges intelligencia is.

Hirdetés

A streaming szolgáltatók előszeretettel dobálóznak a rádió megnevezéssel, ezt hallva azonban a legtöbben a klasszikus adásokra gondolunk, műsorvezetővel, változó programokkal, totálisan eltérő stílusokkal. Ehelyett a legtöbb online rádió csupán csak különböző stílusok alapján összeválogatott lejátszási listák.

Az Apple Music például tényleg rendelkezik valós rádiókkal, most a YouTube Music azonban mással próbálkozik.

Valószínűleg még javában a tesztidőszakban van az a funkció, amivel saját rádióállomást lehet létrehozni a YouTube Music alkalmazásban. Néhány felhasználó a Redditen számolt be róla, hogy feltűnt egy akciógomb, ahol hasonló felületen válogathatnak össze zenészeket, mint a regisztrációkor, ami alapján a mesterséges intelligencia összeállít egy lejátszási listát.

Hirdetés

A dolog különlegessége, hogy az algoritmus nem csak olyan zenészek alkotásait pakolja az állandóan frissülő, soha véget nem érő listára, akiket a felhasználó választ, hanem olyat is, ami szerinte tetszene a hallgatónak. Ez olyan furcsaságokat szül egyes beszámolók szerint, hogy például egy kizárólag K-pop-nak szánt listán megjelent a Måneskin - Beggin'.

A funkció még abszolút kiforratlan, elnevezni például nem lehet ezeket a gyűjtéseket, az alkalmazás egyszerűen beleírja az elnevezésbe az összes rajta szereplő zenész vagy együttes nevét. Az kétségtelen, hogy van fantázia egy ilyen funkcióban, a megvalósításon azonban van még mit csiszolnia a Google mérnökeinek. Az Apple karácsonyi ajándéka, a karaoke funkció egy kicsit jobban működik, és már mindenki számára elérhető!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.