Hirdetés

Végre sötét módot kapnak a Google androidos dokumentumkezelői



|

A Google Dokumentumok, Táblázatok és Diák appok is sötét módot kapnak végre Androidon.

Hirdetés

A Google több mint egy éve folyamatosan teszi elérhetővé a sötét módot a különböző alkalmazásaihoz. Azt hihetnénk, hogy mostanra minden fontosabb app képes sötét témát használni, azonban a Google Dokumentumok, Táblázatok és Diák app Android rendszer alatt még csak most kapják meg az éjszakai használatot könnyítő és szemfáradást enyhítő módot. Ezt a sötét módot ugyan nem mindenki szereti, de az Android 10 egyik legfőbb újdonságát jelenti, és aki kedveli, annak nagyon sokat enyhíthet a mobilbámulás okozta szemproblémáin. 

Hirdetés

Nem egyformán könnyű persze a sötét módot átültetni a gyakorlatba minden alkalmazásnál, és a jelek szerint a dokumentumkezelőknél ez nehezebb feladat volt. A következő két hétben azonban fokozatosan mindenkihez eljut majd a három app sötét módja egy frissítés formájában. Alapból az appok a rendszer beállításaihoz igazodnak, tehát ha az sötétre vált, az appok is. Szerencsére nem csak a fájlböngésző rész sötétül el, hanem a szerkesztőablak is. 

Persze aki fontos dokumentumon dolgozik mobilról, az jobban teszi, ha világos módban is ellenőrzi a munkájának eredményét. Ehhez egy új, világos témás előnézeti opció is rendelkezésre áll mostantól. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.