Hirdetés

Végtelen újraindulásoktól szenvednek egyes LG G7 ThinQ modellek, bezöldült a Huawei Mate 20 Pro (frissítve)



|

Európában sok felhasználó eszmélt arra, hogy bootloopba ragadt a csúcskészüléke - az LG vizsgálja a hibát és cseréli az érintett modelleket. A Huawei nem reagált a Mate 20 Pro zöld kijelzős botrányára.

Hirdetés

Nemrég derült ki, hogy az LG ismét felforgatja a mobilos divízióját, az új elnöke pedig egy olyan szakértő lesz, aki korábban nagyon sikeressé tette az LG televíziókat és audiotermékeket. A jelek szerint bőven lesz majd dolga, hiszen a G7 ThinQ és a V40 ThinQ bár remek készülékek, a siker megint elmaradt. Ráadásul visszatért a bootloop hiba, ami ezúttal leginkább az európai G7 ThinQ modelleknél jelentkezik. Egyelőre nem tudni miért. 

Hirdetés

A jelentések a semmiből bukkantak elő, és gombamód szaporodtak az elmúlt napokban az európai országokban. 

A hiba olyan, mint régen: a G7 ThinQ nem hajlandó bekapcsolni, újra és újra sikertelen bootolásba kezd. Érdekes módon azonban közös az érintett modelleknél, országtól függetlenül, hogy mindegyiket T-Mobile hálózaton használják. 

Az LG bootloopos rémálmai még 2015-ben kezdődtek a G4-gyel, majd ugyanilyen hiba jelentkezett a G5, V10, V20 és Nexus 5X készülékeknél. 

Plusz pont az LG-nek, hogy gyorsan és megfelelően reagált az ügyre. "Azonnali" vizsgálatot indított a gyártó a témában, mindezt pedig már vasárnap közölte egy holland blognak. 

Az LG ügyfélszolgálata állítólag készülékcserét ígért az érintett felhasználók számára, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy megint valamilyen hardver okozza a problémát. További részletek egyelőre nincsenek, az viszont jó hír, hogy az LG elismerte a hibát, és megoldást ígér.

Ezzel szemben a Huawei Mate 20 Pro #gluegate zöld kijelzős botrányát a Huawei továbbra sem ismerte el hivatalosan, pedig az európai országokban rengetegen panaszkodnak arra, hogy a negyedik, ötödik cseremodell kijelzője is zölden világít alacsony fényerőnél (hazánkban is előfordul). Egyes források szerint 91 százalékban az LG, 9 százalékban a BOE panelekkel van baj, de a nem zöldeknél rózsaszín "szivárgás" is előfordulhat. A rekordot állítólag Svédországban tartják, van, akinél a tizedik cserekészülék is hibás. Bár a Mate 20 Pro az egyik legnépszerűbb modell most, sokan visszamondják a rendelésüket. 

Frissítés: az LG gyorsan megtalálta a gyógyírt a hibára - a gyártó hivatalos közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

"Az utóbbi napokban több európai országban probléma lépett fel egyes felhasználók LG G7 ThinQ készülékeivel, aminek következtében a telefonok nem kapcsolnak be. Az érintett felhasználókat szeretnénk biztosítani arról, hogy a probléma nem okoz maradandó kárt a készülékükben.

Az LG a mai nap folyamán rendelkezésre bocsájtott egy szoftveres megoldást, aminek segítségével a felhasználók visszaállíthatják készüléküket a probléma előtti állapotba. A visszaállításhoz szükséges teendőkhöz részletes információ a https://www.lg.com/hu/g7thinq-szoftver-frissites oldalon érhető el.

Természetesen az LG telefonos ügyfélszolgálata és központi márkaszervize is készséggel áll a felhasználók rendelkezésére, hogy segítsenek a telefon helyreállításában.

Az érintettek elnézését kérjük az okozott kellemetlenségért, és szeretnénk mindenkit biztosítani arról, hogy a probléma gyors megoldása a kezdetektől fogva abszolút prioritás az LG számára."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.